top of page

Over Job Transition

Samen met collega-deelnemers ga je onder begeleiding van ervaren coaches concreet aan de slag om weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet te treden. Wij helpen je, onder begeleiding van experts en externe specialisten, in 10 stappen op weg naar een nieuwe vaste baan of zelfstandig ondernemerschap.

Het 10-dagenplan van Job Transition is een uitgebalanceerd programma. Het is ontwikkeld met het oog op totaal ontzorging en begeleiding, van zowel werkgever als werknemer. Daarom is Job Transition alleen te volgen als pakket en niet als losse modules, met cursus locaties verspreid over heel Nederland. Wil je meer weten over de voorwaarden? Neem contact met ons op via                                        .

De vijf peilers van het Job Transition Programma

1. Acceptatie en motivatie

(het verwerken van baanverlies)
Het verlies van een baan is vaak een emotionele en krenkende ervaring. Verwachtingen en toekomstplannen vallen in duigen, gezichtsverlies, verlies van inkomen, veiligheid en stabiliteit resulteert vaak in een grote deuk in het zelfvertrouwen. ‘Wat ben ik nog waard?’, ‘Waarom ik?’. Onze coaching in het Job Transition traject is erop gericht het verwerkingsproces te versnellen en met een open, positieve houding je nieuwe toekomst in te stappen.

 

2. Financial planning

Dit heeft betrekkig op de ontstane (thuis)situatie na verlies van je baan. We helpen je inzicht te krijgen in de financiële impact van je tijdelijke baanverlies en hoe daarmee om te gaan.

 

3. Loopbaanprofiel

Je maakt een profiel dat recht doet aan jouw kwaliteiten, ervaringen, talenten en passies. Zo wordt de oriëntatie op de arbeidsmarkt beter afgestemd en ontstaat er focus, waardoor de baan die bij je past eerder wordt gevonden.

4. Arbeidsmarktverkenning

Je gaat de arbeidsmarkt in kaart brengen die op jou van toepassing is. Waar liggen je kansen en mogelijkheden?

 

5. Businessplan of sollicitatievaardigheden

Dit is afhankelijk van jouw keuze; een vaste baan of toch zelfstandig ondernemerschap? Job Transition is er voor zowel ZZP'ers als mensen in loondienst. Tijdens het programma kijken onze coaches en experts naar jouw ondernemerskwaliteiten, -ideeën en de eventuele haalbaarheid van je plan. Wij helpen bij de totstandkoming van jouw ondernemingsplan. Het gaat daarbij niet alleen om het opdoen van kennis, maar vooral om het creëren van inzicht en het aanleren en verbeteren van ondernemersvaardigheden.

bottom of page